Terug naar overzicht

Koffieleuten en netwerken

Rogier van Wagtendonk, vierdejaars Bedrijfskundige Informatica in Breda, is een van de organisatoren van Open Coffee. ‘Het is een informele manier om je netwerk uit te bouwen, kennis te delen en ideeën op te doen.’

Van Wagtendonk las tijdens zijn stage in IJsland op Twitter over het fenomeen. ‘In tachtig landen wordt een dergelijk iets georganiseerd. Ik kende in IJsland weinig mensen en heb een Open Coffee opgezet in Reykjavik om zo mensen te ontmoeten. Dat werkte goed.’

Smaak van de koffie

Bij thuiskomst in Breda ging Van Wagtendonk op zoek naar een geschikte locatie voor Open Coffee. De bijeenkomsten staan of vallen natuurlijk met de smaak van de koffie en de lengte van de koffietafel. Dat is gevonden in Inspire Coffee Company, een nieuwe zaak in hartje Breda. ‘De uitbater vindt ons initiatief erg leuk. Wij zorgen dan ook voor wekelijkse klandizie.’

De vaste kern

Geïnteresseerden kunnen zich via LinkedIn aanmelden voor Open Coffee in Breda. Inmiddels bestaat die groep uit zo’n tweehonderd personen. In wisselende samenstelling komen zij op vrijdagochtend tussen 9.00 uur en 10.00 uur samen voor een bakje koffie. ‘Gemiddeld komt er zo’n 25 man op af. Er is een vaste kern die er wekelijks bij is, anderen komen een of twee keer per maand’, vertelt Van Wagtendonk.

Naast ondernemers mogen ook studenten aanschuiven. ‘Ik zou het erg leuk vinden als er meer studenten bij komen. Het is een goede manier van netwerken.’

Rabobank Breda

Ter illustratie vertelt Van Wagtendonk over de directeur van Rabobank Breda die na het bijwonen van Open Coffee gevraagd heeft aan de organisatoren of zij met hem meedenken  en een internet strategie bedenken voor het werven van meer jongeren voor de club waar hij voorzitter van is. ‘Voor mijzelf is er nu nog niets concreets uitgerold, maar voor de toekomst heb ik al geweldig veel kennis opgedaan.’ [AR]

Open Coffee Breda, elke vrijdagochtend in Inspire Coffee Company, Veemarktstraat 4 in Breda. Aanmelden kan via deze link.

Foto: Jamy Vodegel

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?