Terug naar overzicht

Miljoenen euro’s voor nieuwe leraren

Het extra geld is bestemd voor nieuwe leraren in het voorgezet en beroepsonderwijs. Dat maakte de staatssecretaris gisteren bekend: ‘Mensen met interesse en de juiste kwalificatie kunnen door deze regeling makkelijker worden omgeschoold tot leraar’.

Financieel onaantrekkelijk

De maatregel komt als geroepen. Door de crisis overwegen steeds meer mensen een baan voor de klas. Maar door de hogere salariseisen van zij-instromers zijn ze voor scholen vaak financieel onaantrekkelijk. Met de nieuwe regeling mag dat geen belemmering meer zijn.

Opvallend is dat eenzelfe subsidieregeling in 2006 nog werd afgeschaft. Uit cijfers van OCW blijkt dat er toen nog maar tweehonderd zij-instromers waren. In de eerste helft van 2007 wisten er slechts dertig de weg naar het onderwijs te vinden.

Wie een zij-instroom-traject volgt, komt direct voor de klas. Tegelijkertijd wordt er gestudeerd, want de onderwijsbevoegdheid moet binnen twee jaar binnen zijn. [IB/HOP]

 

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?