Terug naar overzicht

Nieuw personeelsblad voor Avans

‘Nu wordt de informatie versnipperd aangeboden, met @Avans is het gebundeld’, legt eindredacteur Yvonne van Campenhout uit.  Zij maakt samen met Ankie van der Dussen het blad. Beiden zijn medewerkers van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken.

Fotostrip

Donderdag 23 april verschijnt de eerste editie. Daarin staat onder meer een verslag van een project van de Pabo en een fotostrip van de werkdag van techniekdocent Pank Stahlecker. Er komen ook nieuwsberichten in, afkomstig van de verschillende diensten.

‘We zijn zenders’, legt Van Campenhout uit. ‘We zenden door wat we door de diensteenheden aangereikt krijgen. We gaan niet op zoek naar de andere kant van het verhaal, maar voeren wel redactie over de teksten.’

Voorafgaand aan elke nummer komen vertegenwoordigers van de diensteenheden en de redactie bij elkaar om te bepalen welke onderwerpen in het magazine komen. Bijvoorbeeld over verlofregelingen of nieuwe ICT-ontwikkelingen. De redactie gaat ook zelf op zoek naar interessante onderwerpen, bijvoorbeeld uit academies.

Joost ter ziele

De Raad van Bestuur is eveneens een ‘zender’ in @Avans. Want ook ‘Joost’, de avatar die de projecten van het Meerjarenbeleidsplan onder de aandacht moest brengen, is met de komst van @Avans ter ziele.

Eens in de zes weken ontvangen alle medewerkers een e-mail met daarin het digitale magazine. Als je het aanklikt dan kun je er als het ware doorheen bladeren. Vaak staan er doorverwijzingen in naar meer informatie die op de portal staat. De nieuwsbrief is ook te vinden op:www.at.avans.nl. Het bestand is ook te printen.

De nieuwsbrieven die academies en diensteenheden voor hun eigen onderdeel uitbrengen, blijven gewoon bestaan. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?