Terug naar overzicht

Nieuwe adjunct voor AB&I

Faassen is afkomstig van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Daar bekleedt ze nog anderhalve maand de functie van adjunct. Daarvoor was ze bij verscheidene andere opleidingen van Fontys werkzaam als opleidingscoördinator.

Agogische hoek

Directeur Peter Hollants was al op zoek naar een geschikte kandidaat sinds de fusie van de twee Bouwkundige opleidingen in augustus. Hij had heel duidelijk voor ogen wat voor iemand hij zocht: ‘De kandidaat moest uiteraard leidinggevende kwaliteiten hebben. Maar hij of zij moest mij daarnaast aanvullen. Ik kom zelf uit de technische hoek en we zochten daarom iemand uit de agogische hoek.’

Faassen komt terecht in een academie die door de fusie volop in beweging is. Volgens Hollants sluiten de kwaliteiten van de kersverse adjunct daar perfect bij aan: ‘Ze houdt zich specifiek bezig met de organisatie van de academie en personeelsmanagement.’

Verdelen

Hoe de taken binnen de directie van AB&I precies verdeeld gaan worden is nog niet duidelijk. Hollants wilt de directie in ieder geval niet verdelen over de twee locaties. ‘We streven naar een model waarbij samenwerken en nemen dus niet ieder vijf dagen één locatie voor onze rekening.’

Afketsen

Hollants heeft een duidelijke verklaring waarom de aanstelling van de nieuwe adjunct zolang op zich heeft laten wachten: ‘We hadden al eerder een geschikte kandidaat, maar dat ketste het op het allerlaatste moment af. Daardoor moesten we de hele procedure opnieuw starten en waren we meteen maanden verder.’

De lange zoektocht naar een adjunct heeft volgens Hollants weinig gevolgen gehad: ‘Zowel in Den Bosch en Tilburg hebben de mensen van het managementteam hun handen laten wapperen. Daarmee hebben we het gemis van de adjunct kunnen opvangen.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?