Terug naar overzicht

Nieuwe bestuurders voor Fontys

Een jaar geleden werd Marcel Wintels de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen. Daarmee is de gehele top van Fontys in korte tijd vernieuwd.

Universiteit van Tilburg

De registeraccountant Wilma de Koning (46) is een bekende voor Fontys. Tot 2001 werkte ze eerst als docent bij de faculteit Economie, vervolgens als controller van deze faculteit en ten slotte als concerncontroller van Fontys. Daarna stapte ze over naar de Universiteit van Tilburg, waar ze werkte als directeur van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. In 2005 werd ze secretaris/algemeen directeur van de universiteit.

Wegener

Nienke Meyer (43), studeerde organisatie en sociale psychologie en marketing. Ze werkt sinds 1989 in de kranten- en uitgeefwereld, bij VNU, die later overging in Koninklijke Wegener NV, nu een divisie van Mecom Group. Ze doorliep de functies van senior marketing manager Intermediair Weekblad, directeur van kabelkrant TV Gazet, adjunct-directeur Dagblad de Limburger en directeur/uitgever van het Eindhovens Dagblad. Momenteel is zij chief marketing officer en groepsdirecteur consumentenmarkt in het directieteam van Wegener.

Volgens bestuursvoorzitter Marcel Wintels is de keuze op hen gevallen omdat zij beiden beschikken over stevige managementervaring in het aansturen van gecompliceerde professionele organisaties. Meyer deed ervaring op buiten het onderwijs en De Koning binnen de onderwijswereld. Het is de bedoeling dat beiden nog voor de zomer met hun werkzaamheden bij Fontys beginnen. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?