Terug naar overzicht

Op scherven na dood

‘Op scherven na dood’ is de fraaie titel van het DBKS Congres 2009. De rol en betekenis van keramiek in de beeldende actuele beeldende kunst wordt op dit congres onderzocht. Kunstcriticus Shane Enright praat over de toekomst van keramiek als medium in de beeldende kunst.

Jeroen Chabot leidt een forumdiscussie over de stelling: schilderkunst is primair het domein van de geest, beeldhouwkunst van de ruimte en keramiek van beide. Het congres is deels in het Engels omdat er ook veel Britse onderzoekers en kunstenaars spreken op het congres.

Picasso

Het DBKS congres valt samen met de tentoonstelling ‘The Unexpected in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (SM’s). Deze is tot en met 1 juni te bezichtigen en toont veel keramisch werk van beroemde kunstenaars, als Picasso en Karel Appel. De meeste werken zijn voor het eerst in Nederland te zien.

Het congres is vrijdag 20 maart van 10.00 tot 18.00 uur in het Auditorium van het SM’s en is inmiddels uitverkocht. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?