Terug naar overzicht

Osiris gehackt met iPhone

Bob de Groot, projectleider Osiris bij Avans, heeft het filmpje ook gezien. ‘Volgens mij gaat het hier om een 1 april grap’, zegt hij. ‘De beveiliging van Osiris is dermate goed dat ik mij niet kan voorstellen dat wat in het filmpje te zien is echt waar is.’

Van onvoldoende naar voldoende

Onder de titel ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’ is in het filmpje op YouTube te zien hoe een student die flink wat onvoldoendes heeft staan, met zijn iPhone inlogt in Osiris en ineens hogere cijfers heeft.

Wat het filmpje niet laat zien, is hoe de student de cijfers veranderd heeft.

Navragen

‘Als dit echt zou kunnen, zou dat allang bekend moeten zijn’, zegt De Groot. Avans is namelijk niet de enige hogeschool die gebruikmaakt van Osiris. ‘Ik ga het wel navragen, maar houd het op een 1 aprilgrap.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?