Terug naar overzicht

Patent aangevraagd op matras student

Beerens liep stage bij Bos Medical in Goirle en ontwierp voor hen een anti-doorligbed, de Dasa. Nu zijn er wel meer van dergelijke matrassen, maar deze is specifiek voor mensen met een ernstige heupfractuur.

Interesse uit het buitenland

Wim Jalink, directeur van Bos Medical, vertelt in het Brabants Dagblad dat er veel behoefte is aan het matras. Daarom is er patent op aangevraagd en zijn producenten uit de Verenigde Staten, Zweden en Engeland geïnteresseerd. 

‘Ik voorzie een grote toekomst voor het bed. Voor ons vormt de Dasa straks een hele belangrijke uitbreiding van het pakket. Als directeur ben ik er heel blij mee’, zegt hij in het artikel.

Parttime baan

Beerens zelf vertelde al eerder in Punt dat de eerste reactie op zijn ontwerp niet positief was. ‘Mijn stagebegeleider moedigde me aan omverder te kijken en andere partijen aan te spreken. Daardoor ben ik erachter gekomen dat er wel degelijk interesse is in de DASA’ Bos Medical heeft hem na zijn stage ook een baan aangeboden. De student werkt nu vier uur in de week op de afdeling Research en Ontwikkeling. [AR]

Lees het hele interview met Rick Beerens in Punt08 op bladzijde 5.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?