Terug naar overzicht

Typisch Anne

Klinkt interessant. Hoe zou ik bijvoorbeeld scoren op lichamelijk-motorische intelligentie? Nou weten mensen die mij wat beter kennen dat ik niet per se gedronken hoef te hebben om van mijn fiets te vallen. En dat niet alleen. Zo sneuvelen er ook nog wel eens spullen, simpelweg omdat ik ze niet goed vasthoud. Dat belooft dus wat!

Verder las ik dat de test het onderdeel muzikale intelligentie bevat. Dat zag ik met meer vertrouwen tegemoet. Sinds een jaar of zes pingel ik namelijk wel eens wat op mijn gitaar. Verder ben ik erg goed in niet-piano spelen en blink ik uit in niet-trompet spelen. Overigens kan ik dan wel weer uit de voeten met de triangel en niet te vergeten: het ei.

Ik wist dat er maar één manier was om erachter te komen van welke hersencellen ik er nog het meeste over heb na vijf jaar studie. En dus verruilde ik het tijdschrift voor mijn laptop en surfte naar de website waar ik de test kon gaan doen. Maar natuurlijk niet voordat ik wat “brainfood” naar binnen had gewerkt, zoals studentenhaver (wat niet voor niks zo heet) en een kopje groene thee.

Vragen, spelletjes, nog meer vragen, melodietjes en ritmes, rare puzzels met stipjes en uitgevouwen kubussen met allerlei verschillende kleuren kwamen ruim een kwartier lang aan me voorbij. Sommigen waren een eitje, terwijl ik soms dacht dat ik gek werd. Verbaasd zocht ik dan tussen de mogelijkheden naar de optie ‘geen oplossing mogelijk’ of ‘mag ik passen?’. Maar helaas stonden deze er niet tussen.

Tijd voor de resultaten! Met een licht verhoogde hartslag klikte ik het vakje ‘Resultaten’ aan en toen zag ik het. Ik had op vier onderdelen de maximale score van vijf sterren gehaald, op twee onderdelen vier sterren en op het laatste onderdeel drie sterren. ‘Niet slecht’, dacht ik in eerste instantie. Tot ik er achter kwam dat ik het slechtste had gescoord op het belangrijkste onderdeel: intrapersoonlijke intelligentie (zelfkennis). ‘Typisch Anne’, dacht ik.

Mijn QQ kwam gelukkig toch nog uit op 117. En hiermee was ik best tevreden, gezien de score van 108 die genoteerd was door ’s werelds grootste zanger: Dries Roelvink.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?