Terug naar overzicht

Volop werk in de techniek

‘Ondanks de recessie is er momenteel nog volop werk te vinden in de techniek. Sommige bedrijven zitten echt omhoog, ze kunnen geen goede vakkrachten vinden. De scheepsbouw en de installatietechniek zijn daar voorbeelden van. Maar ook in de metaal, waar een aantal bedrijven wel hard worden getroffen, staan nog duizenden vacatures open’, zegt Paul Ewalds, voorzitter van TechniekTalent.nu.

Curieuze situatie

Deze berichten zijn in tegenspraak met het eerdere bericht dat technici dit jaar minder gewild zijn. Volgens Ewalds is het een ‘curieuze situatie’ op de arbeidsmarkt. ‘De kranten staan bol van de berichtgeving over de recessie. Maar dat is een eenzijdig beeld. Er zijn sectoren die zitten te springen om personeel’, zegt hij in een persbericht. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?