Terug naar overzicht

Welke boom heeft de X-factor?

Kwikanalisten

De zomertijd heeft onze biologische klok weer even in de war geschopt. Maar het vooruitdraaien van de tijd staat symbool voor het einde van de winter. En dat zien we deze week terug in de temperatuur. De analisten van het kwik voorspellen dat de temperatuur donderdag en vrijdag weleens tot twintig graden kan stijgen.

Daar moet je van genieten. Werken en studeren gebeurt deze week in de zomermodus. Voor je het weet hebben we te kampen met net zo’n druilerige zomer als vorig jaar. Dus nestel je in een tuinstoel, schroef de rugleuning naar achteren en plaats je laptop op schoot. Laat die zonnestralen vervolgens maar komen!

X-factor

Deze week is niet het ideale moment voor cultureel zware kost of actief sporten. Maar bij de eerste oprisping van de lente hoort wel een buitenactiviteit. Om de jonge garde voor de natuur te interesseren organiseert de Bomenstichting een aparte verkiezing. In de komende zes weken kan iedereen in Breda stemmen op zijn favoriete boom.

Met ‘Welke boom heeft de X-factor?’ probeert de Bomenstichting te achterhalen welke bomen mensen aanspreken. Op de website staat al een geselecteerd gezelschap waarop kan worden gestemd. Mensen kunnen ook hun eigen favoriet aandragen. Wie weet eindigt je lievelingseik uit de voortuin spontaan bovenaan.

 

De actie ‘Welke boom heeft de X-factor?’ loopt tot en met 30 april. Stemmen kan via een speciaal opgezette website. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?