Terug naar overzicht

Andere bestemming voor Stedenbouw?

Volgens Hollants bevindt Stedenbouw zich namelijk niet helemaal op de juiste plek: ‘Stedenbouw wordt nu alleen bemand door studenten die van oorsprong voor Civiele Techniek hebben gekozen. De relatie tussen de twee is niet groot. Voor Stedenbouw zijn ook ontwerpende kwaliteiten vereist en zijn zwaar exacte vakken zoals bij Civiele Techniek minder nodig.’

Bestemming

Als het aan Hollants ligt, krijgt Stedenbouw daarom een andere bestemming: ‘We zijn aan het kijken of we Stedenbouw uit de technische hoek kunnen weghalen. Het liefst zouden we er een aparte opleiding voor creëren. Maar dat zal heel lastig worden, omdat er op de NHTV in Breda een vergelijkbare opleiding bestaat.’

Hollants wil nu onderzoeken of Stedenbouw misschien bij de nieuwe opleiding Vastgoed kan worden ondergebracht: ‘Allebei de opleidingen hebben een planologische kant en hebben te maken met ruimtelijke inrichting, financiën en haalbaarheid.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?