Terug naar overzicht

Avansboek over veiligheid is ‘must’

Er was nog geen basisboek voor het hbo op het gebied van veiligheid en economie. Een must voor de opleidingen Integrale Veiligheid van Avans. Maar ook voor de andere veiligheidsopleidingen in het land. Daarom schreef Bergman het ‘Basisboek Veiligheid en Economie’.

Het boek schetst de bedrijfseconomische beginselen voor veiligheidskundigen. Zij moeten in verschillende situaties de kosten van veiligheid in kaart kunnen brengen. Marja Kamsma, lid van de Raad van Bestuur, nam het tijdens de afsluiting van de onderwijsdag in ontvangst.

Grote vrijheid

Een bijzonder moment voor de schrijver, maar ook voor Kamsma: ‘Je krijgt niet elke dag een boek van een docent overhandigd.’ Het tekent volgens haar dat je bij Avans veel kanten op kunt als medewerker. ‘Je hebt een grote vrijheid. Het is een mooi voorbeeld op deze dag, een boek van één van onze docenten.’

Directeur Titia Bredée van de Academie voor Management en Bestuur in Den Bosch vond het een mooie prestatie. ‘Jack had in zijn hoofd een planning van tien jaar om een boek te schrijven, toen ik hem in 2003 sprak. Dat heeft hij ruim gehaald. Het is het eerste boek in zijn soort voor alle studenten Integrale Veiligheid in Nederland en Vlaanderen.’

Gebruik op meer hogescholen

Naast Avans in Den Bosch en Breda neemt Saxion Hogeschool het lesboek in gebruik. Ook op diverse andere hogescholen wordt daarover nog beraadslaagd. Boom, de uitgeverij van het boek was ook bij de officiële presentatie aanwezig. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?