Terug naar overzicht

Bezwaar tegen komst Pedagogiek

Momenteel buigt het ministerie van Onderwijs zich over de macrodoelmatigheidstoets van de nieuwe opleiding. Er wordt daarbij gekeken of er voldoende vraag is naar de opleiding Pedagogiek van Avans en of deze voldoende afwijkt van vergelijkbare opleidingen in de regio.

Bezwaar

Volgens de HAN is de markt te klein voor nog meer afgestudeerde pedagogen. De directie van ASH verwacht dat ook Fontys nog bezwaar zal aantekenen. Vorig jaar maakte die hogeschool namelijk bekend dat zij eveneens een opleiding Pedagogiek wil starten in Den Bosch.

Toch verschilt de opleiding van Avans genoeg volgens adjunct-directeur André Nicolasen: ‘Bij zowel HAN als Fontys ligt het accent op de educatieve kant. Wij willen Pedagodiek echter onderbrengen in het domein Social Work en voegen het vakgebied toe aan het Expertisecentrum Veiligheid.’

Sterk geloof

Nicolasen gaat er dan ook vanuit dat Avans de opleiding in september mag starten: ‘Wij hebben een heel sterk geloof in deze opleiding. Het is een goed product. Wij bieden ook meer dan HAN en Fontys. Vooral de combinatie met veiligheid is heel belangrijk.’

Over ongeveer drie maanden maakt het ministerie bekend of Avans de opleiding Pedagogiek mag starten. [CT]

 

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Avans en Fontys botsen over nieuwe opleiding 12-11-2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?