Terug naar overzicht

Blote vrouwen niet op Avans

Pabodocent Roy van Eert nam speciaal een exemplaar van de uitdagende poster mee naar de vergadering van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad. Zijn collega’s in de raad vonden de foto van de schaars geklede dame ook niet kunnen. De studentleden hadden er wat minder moeite mee.

Zo pikant mogelijk

De posters zijn gisteren onmiddellijk bij de kantine weggehaald. Op de tweede en vierde verdieping van het gebouw zijn de posters nog wel te bewonderen. En bij de bushokjes in Breda hangen ze nog. ‘Tja, dat is geen Avansterrein’, zegt Van Eert. ‘Maar in het gebouw moet je dit niet willen. Anders wordt het een sport om een zo pikant mogelijke poster op te hangen om de meeste aandacht te krijgen. Het is beter als ze wat netter zijn’, vindt hij.

‘Er zijn huisregels, dit kan niet’, viel docentlid Frans Coppelmans hem bij. Maar is dat wel zo? Bas van Pruijssen, medewerker van de Diensteenheid ICT & Facilitaire Dienst, meent van niet. ‘Wij hebben de posters ook niet weggehaald. Misschien was dat een andere diensteenheid.’

Rondborstige model

De beeltenissen van het rondborstige model waren Van Pruijssen ook al opgevallen. ‘Het is leuk dat er nu een discussie over ontstaat. Het is natuurlijk heel persoonlijk wat je ervan vindt. Misschien moet er een grens getrokken worden. Dat gaan we intern eens bespreken. Ik denk dat wij wel een maatschappelijk aanvaardbare norm moeten hanteren, maar het wordt een interessante discussie.’

Voor de studenten die wel door de poster werden aangetrokken: het Trashtalk-feest dat erop werd aangekondigd is vanavond in café Dos Amigos in Breda. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?