Terug naar overzicht

Docent AGZ loopt Rotterdamse marathon

‘Het was mijn eerste marathon, maar het werkt echt verslavend’, vertelt Nieweg over haar prestatie. ‘Ik hoopte van te voren al dat ik het echt leuk zou vinden, maar het geeft gewoon echt een kick.’

Marathon New York

Haar prestatie smaakt naar meer en de marathon van New York valt dit jaar precies goed. Met de herfstvakantie. ‘Ik zit nu in het trainingsritme, dus het lijkt me wel heel leuk om mee te doen. Maar zeker is het nog niet’, zegt Nieweg.

Nieweg trainde vanaf vorig jaar september specifiek voor de marathon van Rotterdam. ‘Ik loop al een aantal jaar. Eerst alleen en nu al anderhalf jaar in een loopgroep.’ Voor deze wedstrijd liep Nieweg vier keer per week hard. Deed ze één keer per week aan krachttraining en nog één keer per week iets anders zoals yoga.

Meer medewerkers bij de AGZ hebben het hardloopvirus te pakken. ‘Er is al een clubje dat samen de Dam tot Damloop gaat doen’, vertelt Nieweg. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?