Terug naar overzicht

Docent schrijft over gezond gedrag

Waarom dit boekje?

‘Vanuit mijn achtergrond als gezondheidsvoorlichter, is het onderwerp voor mij interessant. Toen gevraagd werd of ik het boekje wilde schrijven heb ik gelijk ja gezegd.’

Wat staat er in?

‘Allereerst wordt kort uitleg gegeven over wat preventie is. Vervolgens worden voorbeelden van preventie uit de praktijk gegeven, zoals het tegengaan van roken. Er wordt daarbij beschreven hoe er met dergelijk gedrag wordt omgegaan. Wat er voor acties worden ondernomen door bijvoorbeeld de overheid.’

 

Heeft het voor jou toegevoegde waarde om een dergelijk boekje te schrijven?

‘Ik vond het erg leuk om te doen en leer er zelf ook van. Je bent specifiek met het onderwerp bezig en krijgt nieuwe inzichten. Niet alleen de reguliere studieboeken zijn geraadpleegd, maar ook andere boeken en artikelen.’

 

Voor wie is dit boekje geschikt?

‘Studenten kunnen dit als naslagwerk gebruiken naast de reguliere studieboeken. Het is bedoeld om snel iets op te zoeken. De bronnen staan telkens vermeld. Eventueel kan daar verder gezocht worden als de student meer wil weten over het onderwerp.’

 

Gaat dit ook bij Avans gebruikt worden?

‘Het boekje is zeker te gebruiken door onze studenten. Er wordt nog bekeken of het op de verplichte lijst geplaatst wordt.’ [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?