Terug naar overzicht

Feest en studie in Boedapest

Trip smaakt naar meer

Vorig jaar gingen studenten P&A voor het eerst in het 45-jarig bestaan van de opleiding op studiereis. Bestemming: Valkenburg. Dat tripje smaakte naar meer en studenten namen het initiatief om wederom een reisje te plannen. De Hongaarse hoofdstad Boedapest was de uiteindelijke bestemming.

Moniek van Rijthoven was één van de organisatoren van de reis. ‘De studenten zijn door deze reis meer een eenheid geworden. Nu ken je iedereen, terwijl je op school toch bij je klas blijft hangen.’

Kroeghangen

Naast kroeghangen stonden ook presentaties bij een universiteit en ING op het programma. ‘De presentatie van een HR-manager bij ING was gericht op onze opleiding.’

Docent Michiel Adriaansen, die als begeleider mee was, vindt een studiereis een belangrijk onderdeel van het studieprogramma. ‘Los van alle leuke dingen, gaan studenten ook nadenken over wat ze willen doen in de toekomst. Ze zien op zo’n reis andere dingen en krijgen andere inzichten. Het is daarom belangrijk niet alleen lol te hebben, maar ook bijvoorbeeld een presentatie op een universiteit bij te wonen.’

Stadswandeling

Ook toeristische uitstapjes waren onderdeel van het programma. Een rondrit om Boedapest en een stadswandeling stonden op de agenda van het reisgezelschap.

De studenten hebben in de hele stad slechts één kroeg van binnen gezien. ‘Daar kwamen we studenten Bedrijfseconomie van Avans tegen. Zij waren ook op studiereis. Elke dag was het gezellig,’ zegt Van Rijthoven.

De kans is groot dat P&A volgend jaar weer op studiereis gaat. ‘Het kostte me veel tijd om alles te regelen, maar het was zeker de moeite waard,’ vindt Van Rijthoven. ‘Hopelijk zijn er volgend jaar ook weer enthousiaste studenten die het willen oppakken.’ [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?