Terug naar overzicht

Ik zie u graag festival

De experimentele rockband The Sedan Vault stond al op festivals als ZXZW en Eurosonic/Noorderslag en bijt op donderdagavond om 21.00 uur de spits af. Later op de avond volgen het Gentse Barbie Bangkok en laat A Brand uit Antwerpen met hun powerpop de zaal rillen.

De zus van

Op de tweede dag staan drie avontuurlijke bands op het podium: Creature With The Atom Brain, Off The Record en Mintzkov. Op de derde dag staan dance acts, DJ Jules X en The Hongkongdong in de zaal. De Vermin Twins in het Mezz Cafe zijn Lotte Vanhamel (de zus van…) en Micha Volders. Zij geven een spetterend optreden met zelfgemaakte space instrumenten.

Enfant-terrible

Op de vierde dag komen twee singersongwriters aan bod. Tom Pintensis is bekend als gitarist/toetsenist van Zita Swoon, maar maakt sinds enkele jaren Nederlandstalig popnummers. De enfant-terrible van de Belgische muziekscene, Tim Vanhamel, sluit Ik Zie U Graag op zondag af. Hij is (ex-)bandlid van Evil Superstars, dEUS, Millionaire en Eagles Of Death Metal en bracht vorig jaar zijn eerste soloalbum uit, Welcome To The Blue House. In Mezz laat hij niet alleen materiaal van zijn soloalbum horen, maar verrast hij met nieuw materiaal en experimenten.

Herman Brusselmans

Als voorproefje op het festival wordt op woensdag 22 april om 21.00 uur in het Mezz Café gratis de film Ex Drummer vertoond. Deze verfilming van het boek van Herman Brusselmans volgt een schrijver die in een punkband terecht komt. Een rauw Vlaams drama met inktzwarte humor. [MK]

Het volledige programma is te vinden op www.mezz.nl. Losse tickets per dag kosten tien euro. Een passe-partout kost 25 euro.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?