Terug naar overzicht

Juichen voor drijvende boten

De door de leerlingen gemaakte boten stuwen zich voort als zeedieren. In de waterbak van de opleiding Civiele Techniek krijgen ze de vuurproef: blijven ze drijven en komen ze vooruit? Avansdocent Hans van de Wetering test de boten en de klas begint hard te juichen als de opdracht gelukt blijkt te zijn.

Interesse in bètaprofielen

Het was meteen ook de vuurproef van het Technasium-project. Dat moet bij de leerlingen van havo en vwo al op jonge leeftijd meer interesse in de bètaprofielen wekken. ‘Meer dan tien scholen in Brabant doen aan het Technasium-project mee’, zegt docent Johan Verlouw van het Dongemond College. ‘We willen zo ook meer meisjes kennis laten maken met technische vakken.’

Stap naar hbo groot

De bedoeling is dat in elke opdracht van het Technasium hbo-opleidingen meedoen. ‘De opdrachten voeren we in samenwerking uit. De gebouwen van het hbo mogen niet vreemd voor de leerlingen zijn’, vindt Verlouw. ‘Op de gang sprak ik wat Avansstudenten aan, die vonden de stap naar het hbo toch wel groot. Dit initiatief moet dat verkleinen.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?