Terug naar overzicht

Koninginnedag? Koninginnenacht!

Anno 2009 is Koninginnedag uitgegroeid tot Nederlands commercieelste feestdag, een invasie van oranje prullaria. Dat geldt nog meer voor het uit de hoge hoed getoverde Koninginnenacht. Een nieuw excuus om de bloemetjes uitbundig buiten te zetten.

Smartlappen

De avond zal altijd in de schaduw blijven staan van grote broer Koninginnedag. Toch barst het op 29 april in de Avanssteden van de evenementen. Den Bosch trapt af op de Parade af met BeA-Live. In een grote feesttent kunnen we meedeinen op de smartlappen van Tranen met Tuite, poprock van pEter en feestmuziek van Little Sister.

Tegelijkertijd worden in Tilburg de keeltjes schor geblèrd tijdens de zesde editie van Tilburg Zingt. De hele stad is momenteel druk bezig alle songteksten in het hoofd te prenten. Niet voor niets circuleert op internet al weken de playlist van alle klassiekers die op 29 april de revue zullen passeren. Meezingen is het toverwoord.

Michel de Hey

De Bredase Mezz staat op Koninginnenacht in het teken van Night of the Kings. De koninklijke line-up bestaat dit jaar uit de gerenommeerde dj Michel de Hey en het talentvolle dj-trio Stylus Dj’s. Deze laatste formatie wordt bovendien bijgestaan door 3FM-corryfee Giel Beelen. Kortom, house tot in de late uurtjes. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?