Terug naar overzicht

Meldpunt voor studiekosten

Van Dijk vindt het onaanvaardbaar dat sommige opleidingen studenten laten opdraaien voor de kosten van studieactiviteiten, of hen rekeningen sturen waar geen touw aan is vast te knopen. ‘Die opleidingen moeten aangepakt worden’, zegt Van Dijk.

Extra kosten

‘Maar we zijn ook benieuwd wat studenten uitgeven aan boeken, kopieerkaarten en excursies.’ Hij plaatste een enquête op het internet, waarop studenten hun extra kosten kunnen invullen.

Dat die erg uiteenlopen, is bekend. Wie aan een hotelschool of kunstacademie studeert, is vaak rond de duizend euro per jaar kwijt aan extra studiemateriaal. Aan de universiteiten betalen toekomstige grootverdieners aan opleidingen als tandheelkunde, geneeskunde en rechten vaak opvallend veel, blijkt uit cijfers van de Keuzegids. [IB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?