Terug naar overzicht

Oud-student schrijft beste scriptie

Stadhouders, die vorig jaar is afgestudeerd bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, kreeg de prijs voor zijn scriptie over het detecteren van virussen in patiëntenmateriaal.

Virussen

 ‘Daar zijn verschillende methodes voor. Ik heb gekeken op welke manier je van tevoren rekening kunt houden met het virus’, legt Stadhouders uit. ‘Virussen passen zich snel aan en dan zijn ze lastiger terug te vinden.’

Zijn afstudeerproject deed de oud-student in opdracht van de afdeling Virologie van het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. ‘Zij zijn nu aan het testen of mijn aanbevelingen daadwerkelijk iets opleveren in de praktijk.’

Master moleculaire medica

Stadhouders zelf loopt momenteel opnieuw stage in het Erasmus. ‘Op de afdeling Celbiologie. Ik ben namelijk bezig met mijn master moleculaire medica.’ De oud-student wilde na het afronden van zijn hbo-studie nog een master doen. ‘Ik wil graag doorgroeien in mijn vakgebied. Met een master heb je daar meer mogelijkheden voor.’

Zilveren Vlam

De Zilveren Vlam wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratoriummedewerkers www.nvml.nl. Aan de prijs is een bedrag van 400 euro verbonden. In 2007 werd de Zilveren Vlam ook gewonnen door een oud-Avansstudent: Mattijs Fledderman. [AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Oud ATGM-student wint Zilveren Vlam 9-2-2007 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?