Terug naar overzicht

Van onderwijsdag echte happening maken

‘Ik ben best trots over hoe het gisteren is gegaan. Vorige jaren waren er ongeveer 350 bezoekers, nu achthonderd’, zegt Markus van het Leer- en Innovatiecentrum. Zij organiseerde de jaarlijkse onderwijsdag samen met Cyndra de Ruijter van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken.  

Doenerig

Voorgaande jaren bestond de onderwijsdag uit een plenaire bijeenkomst, daarna waren er workshops. ‘Daar wilde ik van af. Je zag de energie op zo’n dag snel wegzakken. En op de workshops kwam soms maar één iemand af.’

Dit jaar werd daarom gekozen voor veel actie. ‘Het moest leven en bewegen. Doenerig zijn. En dat werkte goed. Mensen liepen rond en schoven aan bij mini-workshops en presentaties en voor de verdieping waren er lezingen. Dat heeft goed uitgepakt.’ 

Lange gezichten

Markus was er nog even bang voor dat mensen met lange gezichten zouden komen. De Raad van Bestuur stond erop dat de dag verplicht zou zijn voor nagenoeg alle medewerkers. Wie niet kon, moest daar een goede reden voor hebben en er is gezegd dat dit achteraf wordt teruggekoppeld. ‘Het kan dan gebeuren dat er door deze dwang chagerijnige mensen komen, maar dat viel gelukkig mee, is mijn indruk.’

Er was een aantal dingen dat fout ging, zoals de internetverbinding die steeds wegviel en de opbouw was nog niet klaar toen de gasten binnenkwamen. ‘Veel dingen moesten op het laatste moment. We konden bijvoorbeeld pas om zes uur ’s ochtends beginnen met opbouwen en omdat het de eerste keer was, ging er veel fout’, zegt Markus.

 

Professioneler 

Ook over de informatievoorziening was niet iedereen tevreden. ‘Ik heb de deelnemers heel vrij gelaten in de informatie die zij aanleverden. De volgende keer gaan we het zeker professioneler aanpakken. We moeten ook eerder beginnen. Dit jaar was pas in november het thema bekend en in januari wisten we pas wat het budget was voor een onderwijsdag buiten de deur.’

 

Volgend jaar is de onderwijsdag weer buiten de deur en dan waarschijnlijk in Den Bosch of Tilburg, is de wens van Markus. ‘Ik zou willen dat de Avans Onderwijsdag uitgroeit tot zoiets als de onderwijsdag bij de Hogeschool Rotterdam. Daar gaan ze met z’n allen met bussen naar een externe locatie. Het is een echte happening.’ [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?