Terug naar overzicht

Verjaardagsfeest

Met theatervoorstellingen, veel muziek en parades viert Tilburg haar verjaardagsfuif. Het feest begint om 14.00 uur en gaat non-stop door tot 23.30 uur. Bekende en minder bekende namen geven acte de presence, met onder meer het Antwerps Ska Orchestra, GEM, André Manuel, Roosbeef en VOF de Kunst.

Achtergrondmuziek bij terrassen

Straattheater en muzikanten trekken door de binnenstad, waardoor je overal de meest bizarre personages tegenkomt. Zo lopen er drie opvallende pin-ups door de straten om het publiek te verleiden. Ook rijden er levensgrote botsauto’s rond en zendt een mobiel radiostation de hele dag achtergrondmuziek uit bij de terrassen.

Ook bij de poppodia en theaters is er een doorlopend programma. In de Nieuwe Vorst kun je 's middags danslessen nemen en je nieuwe kunsten ’s avonds goed gebruiken bij het grote jaren vijftig dansfeest. In 013 toont Raul Midon zijn kunsten op de gitaar. Op het Piusplein zijn battles tussen muziekbands; om 14.00 trappen André Manuel en de Ketterse fanfare af.

Slagwerk en vuurwerk

De finale is ’s avonds op de Heuvel vol licht, geluid, vuurwerk en adembenemende speciale effecten. De artiesten van Les Commandos Percu zorgen voor donderend slagwerk en vuurwerk. Een dj zorgt tot 23.30 uur voor muzikale en visuele effecten, maar ook daar blijft het niet bij. De horeca blijven ‘s nachts nog tot in de kleine uurtjes open… [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?