Terug naar overzicht

Voeten van de vloer ter afsluiting

De jazzband met onder andere Leer- en Innovatiecentrum-medewerker Bart Wouters op staande bas, bestaat sinds 1990. Veel jazzfestivals en clubs in Nederland hebben inmiddels een bijzonder goede herinnering aan de band. Die toerde onder andere in België, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen en Polen met uitstapjes naar het Midden-Oosten en Azië.

Hoofdact in Duitsland

In 2008 waren ze onder andere hoofdact op het grote Gronau Jazzfestival in Duitsland en stonden ze een week lang op het beroemde Ascona Jazzfestival in Zwitserland. Niet zomaar een afsluiter van de Onderwijsdag dus.

Vooral mensen die jazz associëren met ingetogen en zelfs saaie muziek, moeten een kijkje nemen bij het optreden van vanmiddag.   Met met een flinke dosis humor zorgt het collectief van Jazz Connection namelijk voor een opmerkelijk eigen geluid: transparant, geraffineerd, catchy & groovy. Of het nu een swingende jive, dampende boogie of meeslepende blues is, het is lastig stil te blijven staan bij Jazz Connection.

Jazz Connection treedt om 15.30 uur op in de Meeús Foyer in Chassé. Schuin tegenover de tijdelijke redactietafel van Punt. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?