Terug naar overzicht

Aantal werkzoekende jongeren stijgt

Volgens cijfers van Zoekbijbaan.nl is het aantal werkzoekende jongeren in de eerste vier maanden van dit jaar gestegen met 72 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Het aantal vacatures is echter afgenomen met 17 procent. Het wordt voor jongeren dus steeds moeilijker om een baan te vinden.

Stortvloed

Het gevolg? Een stortvloed aan sollicitaties. Jongeren halen alles uit de kast om een baantje te bemachtigen. Bij bedrijven wordt ruim twee keer zoveel gereageerd op een vacature als een jaar geleden. Het aantal sollicitaties nam volgens Zoekbijbaan.nl in de eerste vier maanden van 2009 met maar liefst 90 procent toe.

De gegevens zijn een voorbode voor de gevreesde jeugdwerkeloosheid. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de werkeloosheid in de leeftijdscategorie tussen de 15 en 25 jaar zelfs al met 12 procent toegenomen.

Gouden kans

Voor sommige werkgevers is deze periode juist een gouden kans, vooral als ze op zoek zijn naar jonge en talentvolle medewerkers. Waar werkgevers in dezelfde periode vorig jaar nog moeite hadden om geschikt personeel aan te trekken, hebben ze de talenten nu voor het uitkiezen. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?