Terug naar overzicht

Avans domineert voetbaltoernooi

‘De Boekhouders’ en ‘Vijf bier en één Fristi’. Het zijn zomaar wat namen van teams die meededen aan het allereerste voetbaltoernooi tussen alle Bossche hogescholen. Naast de Avansteams was er deze woensdag één team van de Hogere Agrarische School. Fontys en Stoas lieten verstek gaan.

Eigenlijk les

Dat hinderde niet, de aanwezigen hadden volop plezier op de Bossche voetbalvelden van Wilhelmina. Fanatiek jagen op de bal en tussendoor een vette snack in de sportkantine. ‘Zelf was ik vrij’, zegt student Marcel van Orsouw. ‘Een paar anderen hadden eigenlijk les. Maar dit was een goede reden om die te missen.’

De Academie voor Financieel Management was op het toernooi ruim vertegenwoordigd met een docententeam en een heleboel studenten. ‘Er was een mailtje rondgestuurd op onze academie wie er allemaal mee wilden doen. Dat was voor velen net het laatste zetje’, zegt de voetballende docent Henri Klijn. Zijn team verloor de eerste twee wedstrijden. ‘De studenten zijn toch beter dan wij.’

Posters

De posters van het toernooi op de hogescholen trokken verder niet veel geïnteresseerden. Maar het is ook de eerste editie van het toernooi, stelt organisator Cor Blom. De komende jaren hoopt hij dat het verder uitgroeit. [EvG]

Punt Penalty Tutorial

Dikke kans dat een wedstrijd in een gelijkspel eindigt. En dan loopt de spanning op: penalty’s. Punt leerde op het toernooi van Avansstudenten Marcel van Orsouw en Jeroen de Pijper hoe je de perfecte penalty neemt. En die eindigt niet tegen de paal…

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?