Terug naar overzicht

Avansstudent vecht in Amsterdam Arena

In de nieuwe Punt11 staat een interview met het grootste vechttalent van Avans: Chris Ngimbi. Hij vertelt over hoe hij begon met thaiboksen, in Amerika wereldkampioen werd en nu is overgestapt naar K1. De regels zijn daarbij anders dan bij thaiboksen en het staat bekend als de meeste spectaculaire vechtsport. Daarin voelt Ngimbi zich thuis. Hij vecht graag spectaculair, met het vliegende knietje als zijn specialiteit.

Overwinnen

De strijder Ngimbi heeft heel wat tegenslagen moeten overwinnen om te staan waar hij nu is. Vijf jaar geleden overleed zijn moeder aan kanker. Ngimbi vechtte zes maanden niet. Hij moest zorgen voor zijn twee jongere zusjes. ‘Ik maakte me alleen maar druk over de rekeningen die betaald moesten worden’, zegt hij. Uiteindelijk pakte hij mede daarom de draad weer op, juist om de rekeningen te kunnen betalen. ‘Als er íéts is waar ik goed in ben, is het vechten. Ik moest doorzetten.’

Het vechten bracht hem rust. In het hoofd en in het hart. In 2004 pakte hij zijn eerste intercontinentale titel en in 2007 schopte hij het tot wereldkampioen in thaiboksen. Daarna werd hij echt prof en ging hij verder in K1. ‘Ik ben de sport altijd met school blijven combineren, maar het is bijna onmogelijk. Dat begin ik nu wel te merken’, lacht hij.

Japan

Hij vocht al op veel continenten wedstrijden uit. Maar Japan is het doel voor elke K1-vechter, vertelt Ngimbi. ‘Daar maken de beste vechters van de wereld op een toernooi uit wie de beste is.’ En op die plek wil hij laten zien wat hij kan. Tegen wie zou hij altijd nog eens willen vechten? ‘Tweevoudig wereldkampioen Andy Souwer. Maar eigenlijk nog tegen iedereen die boven me op de ranglijst staat.’ [EvG]

Lees de rest van het interview in de nieuwe Punt11 die nu in de bakken ligt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?