Terug naar overzicht

Bevrijdingsdag in de Avanssteden

Reggae Beatles

Den Bosch pakt als vanouds het meest uit op 5 mei. Singer-songwriter Bertolf trapt het festival op de Parade af om 14.00 uur. Daarna gevolgd door diverse optredens uit de wereldmuziekhoek en de Nederlandse rapper Typhoon die optreedt om 20.00 uur. Punt tipt in Den Bosch het optreden van de Easy Star Allstars. Zij voorzien nummers van The Beatles, Pink Floyd en Radiohead van een echte reggaesound. Ga dat zien om 22.00 uur.

Korenslag aan het water

Tilburg viert dit jaar dat de stad negenhonderd jaar bestaat. Daaromheen wordt veel georganiseerd, maar het programma voor 5 mei is niet spetterend. In de Piushaven kunnen bezoekers vanaf de kade en op het water genieten van het Fontys Jazz Choir, winnaar van het televisieprogramma Korenslag. Aanvang 19.30 uur.

Aanstormend talent

Het bevrijdingsfestival Breda staat vol met aankomend talent. Zoals de Bredase zangeres Jess, ‘de Bridget Jones van de popmuziek’, volgens haar bio. Of het Roosendaalse Monocle Mint, dat inspiratie haalt uit Infadels en Franz Ferdinand. Punt tipt in Breda hiphopact aBREcaDAbra, dat is hiphop met saxofoon, mondharmonica, accordeon. Dit alles en meer is vanaf 17.00 uur te zien op het kerkplein in Breda. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?