Terug naar overzicht

Een must voor de fans

Tom Hanks speelt professor symboliek Robert Langdon, die naar het Vaticaan wordt gehaald om te helpen bij een moordonderzoek. Door zijn bevindingen in voorganger de Da Vinci Code heeft hij zich niet geliefd gemaakt in de hoofdstad van de kerk. Genoeg cynische dialogen die daaraan refereren. Met zijn kennis kan hij nu de kerk juist redden.

Snel camerawerk

Het boek Het Bernini Mysterie heeft grondige aanpassingen moeten ondergaan om tot film gepromoveerd te worden. Het verhaal is weinig herkenbaar: verhaallijnen zijn gesneuveld, er zijn nieuwe en veranderde personages en er vallen opmerkelijk genoeg minder doden. Dat pakt goed uit: de film is beknopter en blijft zo ook voor de lezers interessant. De acteurs leveren degelijk werk (zoals Ewan McGregor en Stellan Skarsgaard) en Hanks draagt de film zoals hij dat kan.

Toch zijn er ook de nodige minpunten. De film begint met een partij uitleg door een verteller. Dat is een beetje jammer, maar je ontkomt er bijna niet aan bij een boekverfilming. Daarna komt de film door de vele situatiewisselingen moeilijk van de grond. Om dat in te halen zijn er de nodige explosies met snel camerawerk. Een klassieker is het niet, maar wel een must voor de fans van schrijver Dan Brown.

Première avonden

In Den Bosch is er een speciale première avond voor de die-hards. Voor 18,50 euro krijg je woensdagavond om 19.00 uur eerst de Da Vinci Code voorgeschoteld en daarna de publiekspremière van Angels and Demons. Bij MustSee in Breda en Tilburg kun je woensdag voor 9,70 euro naar de nachtelijke première: de film begint stipt één minuut over twaalf. Om op te warmen, hier alvast de trailer. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?