Terug naar overzicht

Fuckingirritant.nl

Ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven dan de Amsterdamse student Alexander Klöpping op zijn website. Kort geleden belandde ik ook in zo’n situatie.

Als ik met het ov reis, is dat vaak het lange stuk tussen Breda en Harderwijk, waar mijn ouders wonen. Onderweg hoop ik dan gewoon rustig mijn boek te kunnen lezen, of te genieten van zelfgekozen muziek op mijn iPod. Tot halverwege de reis ging alles perfect. De treinen reden op tijd en ik was aardig wat bladzijdes verder gekomen in mijn boek. In Utrecht ging het echter mis. Drie jongens, type Lonsdale trui, strakke spijkerbroek, petje en een paar Nike Airs stapten de coupé binnen. Vervolgens pakten ze hun telefoontjes en toen begon de ellende.

Eerst dacht ik nog dat het niet zoveel voorstelde. Gewoon wat kwajongens waarvan er één even een liedje laat horen aan zijn gabbers. Na een minuut of drie had ik het eigenlijk wel gehad met hun muziekkeuze: keiharde trance die op zichzelf alleen al de verkoop van middelen als Paracetamol en antidepressiva  zou verdriedubbelen.

Vol ergernis draaide ik een aantal keren mijn hoofd en zuchtte opvallend hard, in de hoop dat de boodschap duidelijk zou zijn. Helaas had dit geen effect. Op het moment dat ik er wat van wilde zeggen, stond een medereiziger op en riep of de muziek uit kon. Dat kon blijkbaar niet. Inmiddels waren we al vier stations verder en vreesde ik dat ik tot mijn eindbestemming met deze ellende opgescheept zou zitten.

Een opmerking elders uit de coupé had ook geen effect op deze jongens, die volgens mij zo strak stonden van de disco biscuit dat ze sowieso weinig idee hadden van de buitenwereld. Twee stations voor Harderwijk stapten de geluidscriminelen eindelijk uit.

Ik voeg mij zonder meer bij de actie van Klöpping en hoop dat net als in Londen grote waarschuwingsborden deze overlast  stop kunnen zetten. Een tekst hiervoor heeft hij ook al bedacht. Dus jongens: speel geen muziek door de luidspreker van je mobieltje. Dat maakt je niet cool. Dat maakt je fucking irritant!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?