Terug naar overzicht

Lintje voor Jan van Wijk

Van Wijk was en is als vrijwilliger actief in verschillende verenigingen en stichtingen in de gemeente Bergen op Zoom.

Sinterklaastocht

Hij was betrokken bij de Maria Omgang, een processie die elke laatste zondag van juni door de stad trekt. Hij zette zich in voor de jaarlijkse Sinterklaastocht en de atletiekvereniging Spado, waar hij jarenlang jeugdtrainer was.

De Avansdirecteur is op het moment onder meer voorzitter van de Stichting de Herderstocht, die in 1982 in het leven werd geroepen. Dit is een ingetogen tocht tijdens kerst door de bossen van Lievensberg, die gepaard gaat met voordrachten, muziekoptredens en een levende kerststal. Jaarlijks doen er drieduizend mensen aan mee.

Vice-voorzitter VVD

Ook aan de politiek besteedt Van Wijk zijn vrije tijd. Hij is vice-voorzitter van de VVD in Bergen op Zoom. In het verleden was hij lijsttrekker en wethouder in Oudenbosch. In 2007 heeft hij de Liberale Jongeren opgericht, een kweekvijver voor jonge liberalen.

Naast deze activiteiten, heeft Van Wijk ook nog 25 studieboeken geschreven voor het hoger economisch onderwijs. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?