Terug naar overzicht

Marktplaats voor Avansstudenten

Wat zijn jullie precies aan het ontwikkelen?

‘Het wordt een website waarop studenten van Avans bijvoorbeeld hun tweedehands studieboeken of een fiets kunnen aanbieden. Maar er komt ook een forum op de site waar een buitenlandse student bijvoorbeeld bijlessen aanbiedt voor Nederlandse studenten of waar studenten kunnen lezen wat de leuke cafés of kroegjes in Den Bosch zijn.’

Hoe kwamen jullie op het idee?

‘De buitenlandse studenten binnen onze groep kwamen ermee. Ze zijn hier maar een halfjaar en zochten een plek waar ze goedkoop studieboeken konden kopen. Ze kennen Marktplaats.nl bijvoorbeeld niet. Toen dachten wij: Waarom beginnen we niet zoiets voor Avansstudenten?’

Waarom deze site?

‘Het is voor studenten van Avans veel toegankelijker dan Marktplaats.nl. Studenten vinden elkaar makkelijk en kunnen voor het uitwisselen van spullen bijvoorbeeld op school afspreken. Maar het is ook bedoeld om buitenlandse studenten op gang te helpen. Ik heb zelf stage gelopen in Spanje en weet hoe moeilijk het is om als buitenlander je weg te vinden.’

Hoe werkt de site?

'Studenten kunnen gratis een account aanmaken zoals bij Hyves en vervolgens hun spullen op de site zetten. We zijn druk bezig om dit allemaal te ontwikkelen. Deze week hebben we software uit Duitsland binnengekregen zodat we de hele website kunnen bouwen. Binnen een week moet alles klaar zijn. De domeinnaam hebben we in ieder geval al: http://www.xes-avans.nl/.’

Wat verwacht je van de website?

‘We hebben een marktonderzoek uitgevoerd. Uit deze enquête bleek dat veel studenten er behoefte aan hebben. Ze vinden het interessant en veel van hen zouden zelf spullen op de website aanbieden. Maar het is natuurlijk afwachten of het in praktijk een succes wordt.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?