Terug naar overzicht

Mechanisme van huiselijk geweld

Deze bijeenkomst wordt morgen, 19 mei, gehouden in Breda. Naast aandacht voor Signs of Safety zal ook de documentaire Geslagen Jaren van Annemieke van den Berg worden vertoond.

Escaleren van geweld

In de documentaire wordt duidelijk hoe het mechanisme van geweld in relaties en families werkt. Drie vrouwen en een man vertellen vanuit een reflecterende perspectief over hun eigen rol en aandeel in het ontstaan en escaleren van huiselijk geweld. De gevolgen zijn nog steeds aanwezig en lopen als een rode draad door hun leven en dat van hun kinderen. Ook al is het geweld inmiddels gestopt.

Annemieke van den Berg is samen met een van de personen uit de film aanwezig bij de bijeenkomst van het lectoraat.

Expositie

De bijeenkomst begint om 12.00 uur bij Avans in Breda. Aansluitend is er gelegenheid tot het bijwonen van de opening van de expositie over Rwandese vrouwen in het stiltegebied van Avans in Breda. [AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Rwandese vrouwen in stiltegebied 14-05-09

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?