Terug naar overzicht

Nieuwe zoektocht naar voorzitter begint

Afspraken huidige werkgever

Dat zegt Hans Dona, voorzitter van de Raad van Toezicht van Avans. Of de nieuwe voorzitter dan ook meteen begint, kan Dona niet zeggen. ‘Je bent natuurlijk afhankelijk van afspraken die zo iemand heeft met zijn huidige werkgever.’

Sinds 1 april is de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur van Avans vacant, toen Harry Koopman afscheid nam. Een eerste procedure om een nieuwe voorzitter aan te nemen liep spaak toen een kandidaat zich op het laatste moment terugtrok.

 

Ander netwerk

Er werd besloten een nieuw werving- en selectiebureau in te schakelen, Berenschot. Op de vraag waardoor de procedure met het vorige bureau vastliep, wil Dona niet ingaan. Maar volgens hem is het goed om dan met een nieuw bureau in zee te gaan, omdat die een ander netwerk heeft.

 

Blik naar buiten

Van de nieuwe voorzitter wordt onder meer verwacht dat hij of zij zowel naar binnen als naar buiten het boegbeeld van Avans is. ‘Iemand die zich in de Brabantse gemeenschap manifesteert. Na een periode van fusies en reorganisaties is het nu tijd om de blik naar buiten te richten’, vindt Dona.  

Zodra de adverententies in de landelijke kranten verschijnen, is het volledige profiel voor de voorzitter te lezen op de site van Berenschot. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?