Terug naar overzicht

Tentamen ongeldig door spieken

De surveillant was zeker van haar zaak: er lag een papier onder het tentamen van de student in kwestie. De student was echter van mening dat het blaadje toch echt op de vensterbank lag.  

Aantekeningen doornemen

Twee tegenstrijdige verklaringen gisteren tijdens een zaak van het CvB in Breda. Tussen de twee tentamens die achter elkaar werden afgenomen zat tien minuten pauze waarin de studenten het lokaal niet mochten verlaten. De student nam zijn aantekeningen nogmaals door en begon aan het tweede tentamen.

De surveillant zag het blaadje liggen en maakte direct proces verbaal op. De eerdere beslissing van de examencommissie, dat de student fraude heeft gepleegd, werd door het college ter discussie gesteld. ‘Er staat dat er twee tegenstrijdige verklaringen zijn, dus wordt de student in het ongelijk gesteld,’ zegt de voorzitter van de ‘rechtbank’ van Avans. ‘Er wordt verder geen motivering gegeven en dat klopt niet.’

Tegengestelde verklaringen

Het CvB ging wel mee met de beslissing van de school. ‘Wij hechten veel meer waarde aan de verklaring van de surveillant. Mevrouw heeft uitgebreid een proces verbaal opgeschreven en heeft lange ervaring als surveillant. De beslissing van de school blijft daardoor staan,’ aldus de voorzitter van het CvB

De student heeft het tentamen, zoals gebruikelijk is, wel afgemaakt. Met deze uitspraak wordt de gemaakte toets ongeldig verklaard. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?