Terug naar overzicht

Wat je deze zomer vooral niet moet doen

Drie eerstejaarsstudenten Social Work in Den Bosch hebben getest welk terrasdrankje het beste is. ‘Het smaakt iets teveel naar bier’, zegt Nadia van Delft over Rosebier. ‘Als ik daarna van plan was een jongen te kussen zou ik het niet drinken.’

Onderzoek naar CO2

In Punt12 ook volop aandacht voor serieuzere zaken zoals de uitstoot van koolstofdioxide. Twee studenten Civiele Techniek in Tilburg hebben in het kader van hun afstuderen onderzocht hoeveel C02 fabrieken in de regio uitstoten en wat ze eigenlijk met deze gassen moeten doen. ‘Nu kost een ton CO2 nog ongeveer 12 euro. De verwachting is dat die kosten na 2012 snel zullen oplopen tot boven de 50 euro. Dan wordt het voor bedrijven financieel interessant iets te gaan doen aan de uitstoot.’

Vakantieplannen

Verder in Punt12 onder andere een artikel over digitale omgangsvormen bij Avans. Een recensie van de nieuwe Terminatorfilm, studenten in debat over Europa en de vakantieplannen van Avansstudenten. ‘Heel stiekem gaan we voor het goedkope bier’, zegt Jon van Oort eerstejaarsstudent Management, Economie & Recht in Den Bosch over zijn vakantie in Bulgarije.

Punt12 ligt vanaf vandaag overal in de bakken en is hier digitaal te vinden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?