Terug naar overzicht

Avansdocent beklimt Alpe d Huez zes keer

Het was het goede doel, de Kankerbestrijding, dat hem over de streep trok. ‘Normaal houd ik niet van grote evenementen met veel mensen. De Amstel Gold Race kun je ook als liefhebber van tevoren fietsen. Dat zal ik nooit voor de lol tussen al die mensen doen’, zegt hij. Toch zwichtte hij voor de zware klus op de Franse bergtop.

Alpe d’HuZes

Een team van Fontys Hogescholen doet op 4 juni aanstaande mee en dat team wilde Kratsborn wel versterken. De Stichting ‘Alpe d’HuZes’ organiseert het jaarlijkse evenement sinds 2006. In totaal zo’n 1250 fietsers gaan dan de alom bekende Alpe D’Huez van de Tour de France zesmaal proberen te beklimmen en af te dalen.

De top van de berg ligt op 1860 meter hoogte. ‘Trainen kun je zo’n beklimming niet. Vooral niet in Nederland met die kleine heuvels.’ Zijn uithoudingsvermogen traint Kratsborn wel. De docent fietst gerust op een vrije dag van zijn woonplaats Tilburg naar Sittard. Om het jaar maakt hij een fietsreis met een vriend. ‘De laatste keer hebben we in Oostenrijk gefietst, dus ik ben wel bekend met de bergen. In 2003 heb ik de Alpe d’Huez al eens beklommen. Maar niet zes keer.’

Donatie

Dat record wil hij nu vestigen voor de Kankerbestrijding. Wie Kratsborn wil steunen om zijn doel te halen op de Franse bergtop, kan dat doen middels een donatie aan de Kankerbestrijding. Dan kun je via zijn site én sms op de hoogte worden gehouden elke keer als hij de puist op 4 juni heeft beklommen. Oud-Tourwinnaar Marco Pantani had er 37 minuten voor nodig, het kostte Kratsborn in 2003 bijna een uur.

Kratsborn heeft al bijna zijn streefbedrag, 3500 euro ophalen, binnen. De deelnemers willen het sponsorresultaat van 2008 – ruim 3,6 miljoen euro – gaan verpulveren. ‘We gaan voor de zes miljoen.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?