Terug naar overzicht

Docent haalt 7.000 euro op voor Afrika

Van zaterdagochtend 20 juni tot zondag tegen de middag heeft Willemsen gelopen. De hele nacht liep hij met zijn team ‘4 loopjongens’ gewoon door. Vooraf dachten ze misschien nog een paar uurtjes slaap te kunnen pakken. ‘Het werd geadviseerd om dat niet te doen. Maar we waren ook niet eens zo moe’, zegt de docent nu.

Massagetafel

Ze hadden er 26 uur en 55 minuten voor nodig. ‘Als je de rustpauzes niet meerekent, hebben we het binnen twintig uur gedaan. Het was een gouden zet om een goed verzorgingsteam mee te nemen. Die kwam je elke tien kilometer bij de checkpoints tegen. Ze hadden eten en drinken en in ons geval zelfs de luxe van een massagetafel. Daardoor was het een stuk minder zwaar en heb ik nu niet eens zoveel last van mijn spieren.’

Vanaf de tachtig kilometer klonk er bij de laatste twee checkpoints al applaus voor de lopers. ‘Dat stimuleerde enorm. We keken steeds niet verder dan het volgende checkpoint, dat hielp wel. Het was gezellig. De eerste twee stukken was het nog één lang lint en praatte je ook met andere mensen.’

Drama

In alle euforie was er toch drama voor het team, want één van de vier moest de wedstrijd na 72 kilometer staken. ‘Het ging echt niet meer. Door de problemen met zijn voeten kreeg hij ook andere problemen. Wij moesten ook in een lager tempo gaan lopen. Hij zag het zelf ook in en stopte.’ Ongeveer dertig procent van de lopers staakte de strijd voortijdig.

De vrouw van Willemsen zorgde nog voor een oppepper tijdens de wandeltocht: ‘Zij was bij het festival Oerol. Daar stond Giel Beelen te draaien. Om twaalf uur ’s nachts draaiden ze daar speciaal voor ons “begin de dag met een dansje”.’

GPS

Op de internetsite van de Trailwalker konden vrienden en bekenden via GPS zien waar de mannen zich bevonden op de route. ‘Die werkte niet helemaal vanwege de drukte. Maar mijn zwager belde uit Korea en die wist via de tracker te vertellen dat we 123e waren.’

De lopers kwamen net boven de 7.000 euro uit. In totaal haalden de teams meer dan 630.000 euro aan sponsorgeld binnen. Daarmee kunnen ruim 25.000 kinderen naar school. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?