Terug naar overzicht

Geen introkamp Pabo

Jarenlang gingen de eerstejaarsstudenten een paar weken na het begin van het studiejaar op kamp. De activiteit was opgenomen in het lesprogramma en ze kampeerden op een minicamping in Etten-Leur. Daar kwamen ook basisscholieren langs om spellen mee te doen. Afgelopen jaar was dat voor het laatst.

Veiligheid

‘De groep eerstejaars is te groot om de veiligheid te waarborgen’, legt directeur Nicole van Son de beslissing uit. ‘Het is organisatorisch lastig en het introductiekamp is niet goed in te passen in het lesrooster.’

In plaats van een week op kamp krijgen de eerstejaars nu een tweedaags introductieprogramma aangeboden. Op 31 augustus en 1 september maken de studenten kennis met elkaar, de opleiding en de stad.

Bredaas onderwerp

‘In teams gaan ze de strijd aan om zoveel mogelijk punten te verzamelen’, laat Erica van de Kerkhof, docent bij de Pabo weten. ‘De studenten krijgen op de eerste dag een specifiek Bredaas onderwerp en gaan op onderzoek uit. Gedurende de dag moeten ze allerlei vragen beantwoorden zoals: waar zijn de Bredase kinderen?’

Op de tweede dag worden de begeleiders geïntroduceerd en presenteren de studenten hun resultaten van de dag ervoor aan elkaar. Er wordt afgesloten met een prijsuitreiking voor het beste team. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?