Terug naar overzicht

Gratis popmuziek tijdens Parkpop

Grote publiekstrekker op 28 juni is Ed Kowalczyk. Wie? Ed Kowalczyk. De zanger van de Amerikaanse band Live staat solo op het podium met een akoestisch optreden. Daarnaast moeten dit jaar artiesten als Guus Meeuwis, Milow, Sabrina Starke en The Pretenders ongeveer een kwart miljoen mensen zien te entertainen.

Collectors-items

Naast de drie poppodia staat er in het Haagse Zuiderpark een uitgebreide Parkpop-markt. De marktverkopers van de honderden kramen overladen je met collectors-item, cd’s, posters en paraplu’s. Daarnaast is er op het festivalterrein een plaats ingeruimd voor de expositie ‘Live at Parkpop’, waar acht jaar Parkpop in beeld wordt gebracht.

De echte diehards kunnen al een dag eerder neerstrijken in de Hofstad. Net als voorgaande jaren wordt Parkpop op zaterdag voorafgegaan door het festival Haags Pop Podium Live. Op de Grote Markt in het centrum staan veelal jonge Haagse acts op het podium.

Parkpop 2009 vindt plaats op zondag 28 juni. Plaats van handeling is het Zuiderpark in Den Haag. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?