Terug naar overzicht

Het Koppel wint tweeduizend euro

Tijdens het Bosch Career Event in Boxtel vorige week streden zes studieverenigingen om een sponsorbedrag van het elektronicabedrijf. Het Koppel was erbij namens de opleiding Werktuigbouwkunde van Avans in Den Bosch. De verenigingen streden om het beste sponsorplan tegenover een vier man sterke commissie van de multinational.

Buitenlandse Bosch-vestiging

‘Ons idee was om een excursie te organiseren naar één van de buitenlandse Bosch-vestigingen, waarbij het bedrijf een financieel steentje bijdraagt’, legt voorzitter Roy van den Brand uit. ‘Dat is goed voor de naamsbekendheid van Bosch en een kans om een brug te slaan tussen studenten en het bedrijf. En wij kunnen op reis met de opleiding.’

De studenten van Het Koppel mochten na een rondleiding bij het bedrijf als eerste hun plan presenteren. ‘We waren als enige niet strak in pak. We hadden nota bene onze polo’s van Het Koppel aan! Maar de inhoud telt en we deden gewoon ons ding’, lacht Van den Brand er nu om.

Cheque

Na wat geduld, bleek het plan goed genoeg voor de derde plaats. Ze namen tevreden de cheque in ontvangst. ‘Voor boerenpummels als wij was dit wel een beetje onwennig.’ De eerste plek en de daarbij behorende 5.000 euro ging naar de Technische Universiteit van Delft, die met Bosch als sponsor deelnamen aan de Solar Challenge. ‘Tegen zo’n gigant konden wij als kleine studievereniging niet opboksen. We zijn erg blij met het behaalde resultaat!’

Bestemming

Deze zomer volgt een gesprek met Bosch over de bestemming van de reis. ‘Alle studenten Werktuigbouwkunde moeten erop kunnen inschrijven. Maar hoeveel plekken er zijn en waarheen de reis gaat moeten we nog overleggen’, meldt Van den Brand. Zijn studiegenoten waren wel toe aan een studiereis. ’Het is alweer een tijdje geleden dat er zo’n reis was. Dat is al gauw acht jaar terug, dus we hebben het verdiend.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?