Terug naar overzicht

Niet meer spieken op internet

De browser kan momenteel gebruikt worden, maar spreker Bert Leene van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF) kan niet met zekerheid zeggen of er al toetsen op deze manier zijn afgenomen. ‘Er zijn wel een aantal mensen mee aan het oefenen.’

Antwoorden opsporen

De Lockdown browser is te vergelijken met elke andere internetbrowser. Met het verschil dat als deze wordt opgestart, geen andere vensters meer op de computer geopend kunnen worden. Studenten die dus een toets via Blackboard maken in de Lockdown browser kunnen niet meer op internet naar de antwoorden zoeken.

De browser is speciaal voor Blackboard en heeft een wat saaie lay-out. ‘Voordat Blackboard wordt opgestart, kan de student de browser installeren en vervolgens de toets maken’, legt Leene uit. ‘De toets moet wel door de docent in de browser worden gezet. Via andere browsers wordt de toets dan niet weergegeven.’

Handigheid

Om alle aanwezigen de handigheid van toetsen via Blackboard te laten zien, werden nog een aantal tips en trucs uitgedeeld over hoe je toetsen simpel kan invoeren. ‘Wordbestanden en Excel kunnen heel makkelijk geïmporteerd worden. Alles is terug te lezen in de course op Blackboard’, aldus Leene.

Het grootste struikelblok voor het toetsen is nu nog om een lokaal met veel computers te vinden. Maar als dat probleem ook is overwonnen en je bang bent dat de computers het laten afweten, weet Leene nog een tip voor de aanwezigen. ‘Meldt vooraf bij ons dat je een toets gaat afnemen via Blackboard. Mochten er problemen zijn met het netwerk dan kunnen we ingrijpen of juist bepaalde handelingen uitstellen.’ [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?