Terug naar overzicht

Nieuwe rookplekken in Breda

Dat rokers pal voor de ingang hun sigaret nuttigden en dat andere studenten en medewerkers daar hinder van ondervonden was al een tijdje duidelijk. Met de komst van de rookhuisjes en rooktafels moet daar verandering in komen.

‘We gaan nu een markering maken waarbinnen zeker niet gerookt mag worden’, zegt John Theeuwes projectleider bij Avans. Die concrete lijn komt voor de entree te liggen.

Fietsenstalling

Rokers konden al terecht bij de overkapte fietsenstalling. ‘Maar de praktijk leerde ons dat dat simpelweg te ver lopen was. Mensen bleven voor de ingang staan.’ Omdat de rookplek bij de fietsenstalling weg gaat in de zomer, vanwege uitbreiding van de fietsenstalling, moest Avans een andere voorziening treffen voor de rokers.

‘Ze kunnen nu droog staan en bij lekker weer buiten roken aan de rooktafels. Bovendien moet de overlast bij de entree op deze manier voorbij zijn’, zegt Theeuwes.

Andere locaties

Ook op de locaties in Den Bosch en Tilburg worden voorzieningen getroffen voor rokers. Deze zien er anders uit dan in Breda. 'Zowel in Tilburg als Den Bosch hebben we al overkappingen, waar rokers onder kunnen staan', zegt Theeuwes. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?