Terug naar overzicht

Studenten kennen rechten slecht

Dat blijkt uit een onderzoekje van de Landelijke Studenten Vakbond. De vakbond maakt de resultaten openbaar om aandacht te vragen voor zijn ‘Check Je Rechten Tour’. Op enkele hogescholen en universiteiten staan deze week medewerkers van de LSVb om studenten op hun rechten te wijzen. Vanmiddag zijn ze tot 14.15 uur bij Avans in Tilburg.

Actievelingen

Voor het onderzoek hebben 252 studenten een online enquête ingevuld. Het zou kunnen dat het in werkelijkheid nog slechter is gesteld met de kennis van studenten. Bestuurlijk actieve studenten waren namelijk oververtegenwoordigd in de steekproef en het ligt voor de hand dat actievelingen beter van hun rechten op de hoogte zijn dan anderen. Tachtig procent van de respondenten studeert aan een universiteit, twintig procent aan een hogeschool. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?