Terug naar overzicht

Terminator:Salvation

De Terminator reeks draait om de oorlog tussen machines en mensen. Eén persoon speelt in die oorlog een belangrijke rol: John Connor. Volgens sommigen kan alleen hij de mensheid redden. Anderen vinden hem een lastpak.

In de voorgaande films stuurden de machines robots terug in de tijd om John Connor op jonge leeftijd om te brengen. Terminator:Salvation (T4) pakt het anders aan. Eindelijk krijgt het bioscooppubliek de toekomst te zien. De oorlog tegen de machines in al zijn gruwelijke (digitale) realiteit.

Wraak en verzet

John Connor (Christian Bale) is als volwassen man één van de leiders van het verzet. De andere hoofdrol in T4 is voor de relatief onbekende acteur Sam Worthington. Hij speelt Marcus, een ter dood veroordeelde die wordt gebruikt voor het fabriceren van een nieuw type Terminator. Marcus zweert wraak en zoekt aansluiting bij het verzet.

Terminator:Salvation is de eerste in een nieuwe trilogie Terminator films met Christian Bale in de hoofdrol. Jammer genoeg valt juist Bale enorm. De helft van de tijd is hij niet te verstaan of overschreeuwt hij zichzelf. Het karakter van John Connor weet hij nog niet echt gestalte te geven. Sam Worthington overtuigt wél als half robot, half mens Marcus.

Minpunt

Terminator: Salvation is één van de betere films in de reeks, ondanks de mindere prestatie van Bale valt er twee uur lang genoeg te genieten van de special effects zoals het spectaculair neerstorten van een helikopter en het spannende verhaal. Minpuntje is het opduiken van een digitale Schwarzennegger. Die is niet op zijn plaats in de nieuwe Terminatorwereld. Deze film kan best zonder de gouverneur van Californië.[AR]

Terminator:Salvation draait vanaf 3 juni in de bioscoop

Zie hier de trailer:

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?