In april werd besloten om het Grand Café is zijn originele vorm op te doeken. De exploitatie was simpelweg niet rendabel door de concurrentie. Studenten verkozen een broodje bij de soos van studentenvereniging Totus of de kantine boven een luxe lunch in het Grand Café.
Op de schop
De horecagelegenheid ging voor 66.000 euro op de schop en werd omgebouwd tot een werkplek voor studenten. Daan Smams, derdejaars Technische Bedrijfskunde in Tilburg, is tevreden over het resultaat: ‘Het grote probleem was dat er te weinig stopcontacten waren. Dat hebben ze nu goed aangepast.’
‘Dit is de eerste keer dat we hier weer zitten sinds de verbouwing,’ vervolgt Smans. ‘Voordat het slot op de deur ging zaten we hier wekelijks hele dagen te werken. Zelfs toen de ruimte gesloten werd zijn we nog regelmatig naar binnen gesneaked. Maar als we werden betrapt, werden we meteen weggestuurd.’
Rustiger
Smans is dan ook blij dat het Grand Café weer is geopend voor studenten: ‘Alle studenten hadden behoefte aan extra werkplekken. En dit is een ideale ruimte om te werken.’ Hij krijgt bijval van tweedejaars Technische Bedrijfskunde, Sven Krieckaert: ‘Xplora vind ik veel te druk en het is er heel warm. Bovendien word je constant gestoord door langslopende mensen. Hier is het veel rustiger.’ [CT]
Zie ook het eerder verschenen artikel:
Punt. Of had jij nog wat?