Terug naar overzicht

Weinig animo voor hbo-titels Plasterk

In april deed Plasterk een voorstel: een Bachelor/Master of Applied Science (BASc/MASc) voor afgestudeerde hbo’ers op het gebied van landbouw, techniek en economie en een Bachelor/Master of Applied Arts (BAA/MAA) voor de rest. Eén letter verschil met de universitaire titels, zei de minister. ‘Kleiner kan ik het niet maken’. Maar voor de HBO-raad was het niet genoeg.

Arbeidsmarkt

Terug bij af dus. Want waarom zou de Kamer het voorstel goedkeuren als nu juist de hogescholen het niet zien zitten, vroegen de ChristenUnie en PvdA. ‘Een tijdelijke oplossing heeft weinig zin’, zei Marianne Besselink (PvdA). ‘We moeten studenten niet de arbeidsmarkt opsturen met een titel die straks weer achterhaald is.’

Jan Jacob van Dijk (CDA) zag wel wat in een oud voorstel om de keuringsorganisatie NVAO te laten uitmaken welke hbo-opleidingen wel universitaire titels mogen uitdelen en welke niet. Veel te ingewikkeld, pareerde Plasterk, die benadrukte dat veel van de huidige titels in de praktijk geen probleem vormen: ‘De bruikbaarheid van een diploma is lang niet alleen afhankelijk van de titulatuur.’ [IB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?