Terug naar overzicht

Afstudeerders P&A winnen 2500 euro

De cheque werd dit jaar tijdens de diploma-uitreiking voor het eerst uitgereikt aan de Bredase afstudeerders. Ze zijn verplicht om het geld te besteden aan hun professionele ontwikkeling. Volgens docent Michiel Adriaansen zal dit wel in orde komen. ‘Ze gaan alle twee nog doorstuderen.’

Markendaalfonds

Het prijzengeld is afkomstig uit het Markendaalfonds. Dit fonds is een overblijfsel van de voormalige Katholieke Sociale Academie Markendaal en is speciaal bedoeld voor studenten.

Gerbranda en Bernaerts deden een afstudeeropdracht voor GEA Refrigeration in Den Bosch. Dit bedrijf is onderdeel van een Duitse holding en heeft vestigingen in verschillende landen. De twee studenten onderzochten een systeem om ervaringen te delen, zodat niet telkens het wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

Impact op organisatie

Hun scriptie is volgens Adriaansen uniek vanwege de grote impact op de organisatie en het gedegen onderzoek. ‘Het is een internationaal gericht onderzoek en ook het feit dat de scriptie in het Engels geschreven is, is een groot pluspunt.’ [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?